Izbornik jezika

Bosanski | Svenska
Slika
Sreča je za mene moje majčinstvo i moj brak.

Največi Božanski dar sam doživjela kad su tri razlićite male duše rasle ispod mog srca.
Pokušala sam i karijeru i dom i sve je išlo jednom dok moje tijelo nije reklo STOP!

Moja duša nije bila sretna, sve sam mogla kupiti ali vrijeme sa mojom djecom je izmicalo. I dragi Bog mi podari treću bebu koja je došla neplanirano u najgorem ili najboljem periodu "moj zdravstveni kraš" i sve se onda odvijalo kao u nekoj bajci.
Kada su štake i invalidska kolica postali moja svakodnevnica onda sam se zahvaljivala Bogu jer sam mogla biti sa svojom djecom. Otpratiti ih u školu pogledom i doćekati kući. Sad nije bilo računanja sve se posložilo, samo nisam mogla vidjeti to tada tako jasno.

Svako ima svoje opcije, za mene je ova najbolja za sada, ostavljam uvijek mjesto za razvoj i promjene.
Moj najvažniji zadatak je stvoriti dobre ljude i to želim odraditi kako treba, sa svim svojim čulima želim biti tu za svoju djecu. Naravno pokušavam ih odgajati u duhu da sto više provode u prirodi i lijećimo se što više ili isključivo na prirodan način.
Ponosna sam na njih i znam da će sa mojom ljubavlju i sa ljubavlju njihovog tate i ostale familije to biti predivni ljudi.Naravno nema garancije ali dajem sve od sebe u svakom trenutku.
Ne krivim internet i ne krivim društvo jer šta god da se dešava okolo nas oni uvijek znaju gdje imaju sigurnost, ljubav i podršku.
Ako ste se zapetljali malo oko svakodnevnih obaveza javite se možda je dovoljno samo da nekome ispričate svoju situaciju da vam se kockice poslože. Uglavnom vjerujem u to da ne postoji loš roditelj postoji samo onaj koji je na trenutak odustao od borbe jer je bilo preteško, zato ne odustajte, ne postoji nista važnije od vaše uloge roditelja.... Djeca ne vrjednuju stvari, oni vrjednuju istinsku pažnju i vrijeme sa roditeljima. Znam mnogi če reći ali mora se raditi, da ali sa malo prioriteringa i strukture svakodnevnice može se mnogo toga stići.
Čak je i 15 minuta dnevno dovoljno ako ih u potpunosti posvetite bez ikakvih distrakcija i gledate djecu u oči i slušate pažljivo, a to svi imamo zar ne ?
To stvara sigurne male duše koje če sutra da idu kroz život podignute glave i srcem na pravom mjestu.

♥ Čuvaj me od mudrosti koja ne plače, Filozofije koja se ne smije,
i veličine koja se ne klanja pred djecom.
0 0